غذاهای ضد چاقی و دیابت
دانشمندان کشف کردند خوردن برخی گیاهان میتواند به انسانها در مبارزه با چاقی و دیابت کمک کند.
دانشمندان در حال بررسی هستند که آیا رژیمهای غذایی که دارای انواع خاصی از فیبرها هستند میتوانند به انسانها در غلبه با گرسنگی کمک کرده و قابلیت کنترل قند خون توسط بدن را ارتقا ببخشند.
دانشمندان معتقدند غذاهایی مانند سیر ، کاسنی، مارچوبه که به عنوان کربوهیدارتهای تخمیر شدنی معروف هستند میتوانند باعث ترشح هورمونهایی در معده شوند که به کاهش اشتها کمک میکنند.
این غذاها همچنین حساسیت بدن به انسولین را افزایش داده و در نتیجه به کنترل گلوکز خون کمک میکنند. انسولین توسط پانکراس تولید شده و به گلوکز اجازه میدهد وارد سلولهای بدن شوند.
سازمان خیریه دیابت انگلستان در حال بررسی خواص غذاهایی هستند که میتوانند این فواید را برای بدن به همراه داشته باشند . اگر ثابت شود این غذاها موثر هستند میتوانند روشهای درمانی چاقی و دیابت نوع دوم را متحول کنند.
نیکولا گس متخصص تغذیه در دانشگاه کالج لند که به مدت ۳ سال در این مطالعات شرکت داشته است در این باره گفت: با بررسی چگونگی تنظیم میزان اشتها و گلوکز خون در افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دوم هستند، ما میتوانیم به روشهایی برای پیشگیری از این بیماریها دست پیدا کنیم.
اگر این مطالعات با موفقیت همراه باشند میتوان امید داشت که کربوهیدراتهای تخمیرشدنی به عنوان یک روش درمانی موثر، قابل دسترس و ارزان قیمت در اختیار افرادی قرار بگیرند که در معرض چاقی و دیابت نوع دوم قرار دارند و یا قبلا به این بیماریهای دچار شدهاند.
در حال حاضر ۲.۳۵ میلیون نفر در بریتانیا به دیابت نوع دوم دچار هستند، علاوه بر این تخمین زده میشود بیش از نیم میلیون نفر دیگر نیز به این بیماری دچار هستند اما از آن اطلاع ندارند. دیابت میتواند خطر ابتلا به بیماریهایی مانند نارسایی کلیه، بیماریهای قلبی و سکته را افزایش داده و حتی منجر به قطع عضو شود.
خوردن کلم، اسفناج و گلکلم نیز میتوانند خطر ابتلا به دیابت را تا ۱۴ درصد کاهش دهد. این سبزیجات دارای مقادیر زیادی آنتیاکسیدان و منیزیوم هستند که باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت میشوند.
مطالب مشابه: