هل از ادویه هایی است که از هند آمده و عطر و طعم بی نظیری دارد. و از آن در انواع غذاها شیرینی، سالاد و…استفاده می شود. که طعم شیرین آن به خوشمزگی غذاها کمک می کند. البته اخیرا از هل در تهیه ی لوازم آرایشی هم استفاده می شود. ودر تب سنتی هم کاربرد دارد. دانه و عصاره ی روغن آن هم خواص درمانی دارد. و یک مکمل درمانی مفید محسوب می شود. که سبب نشاط و سلامت بدن می گردد. هل یک ادویه کاملا بی خطر می باشد. و در مقاله ای بیان شده بود که دارای خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی و البته سرشار از آنتی اکسیدان می باشد.
1_ تاثیر هل بر روی فشار خون
نتایج پژوهشی نشان می دهد که افرادی که به تازگی به بیماری فشار خون مبتلا شده اند. با مصرف هل می توانند فشار خود را نرمال نگه دارند. افرادی که فشار خون بالا دارند می توانند برای کاهش فشار از هل مصرف نمایند. لازم است بدانید که تبحس ادرار سبب افزایش فشار خون خواهد شد. و محققان بر این باورند که چون هل خاصیت ادرار آوری دارد. می تواند با تحریک دفع مایعات و ادرار جمع شده در بدن باعث پایین آمدن فشار خون شود. برای این امر میتوانید مخلوط چای و هل را استفاده کنید. که هم به چای طعم و عطر خوبی داده و هم بسیار مفید است.
2_ جلوگیری از احتمال بیماری های مزمن با مصرف هل
بیماری های مزمن غیر مسری از جمله بیماری های مرتبط با سندرم متابولیک از بیماری هایی هستند که با مصرف هل و خاصیت ضد التهابی هل از آن ها چلوگیری و پیشگیری کرد. شاید میزان التهابات کم مشکلات زیادی را به همراه نداشته باشند. اما در طولانی مدت منجر به مشکلات جدی تری خواهند شد. نتایج پژوهشاتی مشخص کرده است که هل دارای خواص موثری بر روی التهابات می باشد. که دلیل این خواص هل وجود پلی فنول ها، فلاونوئیدها، ترپنوئیدها در ماده ی هل می باشد. طبق آزمایشاتی که روی موش ها به عمل آمده. حدود ۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن می تواند تقریبا چهار ترکیب التهابی را نابود سازد.
3_ سلامت و بهبود دستگاه گوارش با مصرف هل
طی تحقیقاتی مشخص شده است که هل در کنار سایر ادویه های موثر. می تواند سبب بهبودی بسیاری از عارضه ها و مشکلات گوارشی از جمله حالت تهوع و استفراغ گردد. همچنین برای افرادی که دچار زخم معده هستند استفاده از هل توصیه می شود. چرا که طی پژوهشی که روی برخی حیوانات انجام گردیده. مشخص شده است که ترکیب عصاره ی هل و سایر ادویه ها به بهبود وکاهش زخم معده کمک شایانی می کند. می دانید که هلیکوباکتری ها یکی از دلایل زخم معده و مشکلات گوارشی هستند. طی پژوهشی حاصل شده است که استفاده از هل بدن را در برابر این باکتری های مشکل ساز محافظت می کند.
4_ سلامت دهان توسط هل
از گذشته های دور از هل برای از بین بردن بوی دهان استفاده می کردند. و کاربرد سنتی و قدیمی این ادویه ی معطر کمک به سلامت و بهداشت دهان است. تا جایی که این روزها از این ادویه برای تولید آدامس ها خوشبو کننده ی دهان استفاده می گردد. همچنین از هل برای مقابله با باکتری های بیماری زای دهان از جمله کاندیدا آلبیکس و استرپتوکوکوس موتانس نیز استفاده می شود. در پی پژوهشی مشخص شده است که عصاره ی هل برای مبارزه با باکتری هایی که سبب جرم و پوسیدگی دندان می شوند. بسیار موثر است و از رشد این لاکتری ها جلوگیری خواهد کرد.
5_ سایر موارد از خاصیت های هل
- قابل استفاده بودن هل در انواع رایحه درمانی ها
- موثر بودن هل به کاهش انزیم های کبدی، تری گلیسرید و کلسترول خون که حاصل نظرات برخی محققان است.
- مزیت های هل در بهبود تنفس و جریان هوا در ریه ها در هنگام ورزش که نتیجه ی برخی پژوهش ها است.
- کاهش و کنترل استرس و اضطراب توسط هل به دلیل وجود آنتی اکسیدان ها در ادویه ی هل
آیا در هر زمان و هر فردی می تواند از هل استفاده کند؟
استفاده از هل معمولا برای افراد سالم که مشکل و عارضه های خاصی ندارند منعی نخواهد داشت و تا به حال اخباری در ارتباط با عوارض جانبی هل به گوش نرسیده است. اما توصیه می گردد که در استفاده از هل مانند سایر ماده های غذایی دیگر تعادل را رعایت کرده و از مصرف بی رویه ی آن پرهیز کنید.
- استفاده از هل برای کودکان و خانم های باردار پیشنهاد نمی شود چرا که هنوز در ارتباط با مضرات این ادویه برای این افراد اطلاعاتی نداریم پس توصیه بر احتیاط در مصرف است.
- بهترین راه بهره مند شدن از خواص هل اضافه کردن این ادویه به غذا است. البته مکمل های این ادویه هم در بازار وجود دارند ولی بهتر است استفاده نشود چرا که از سازمان غذا و دارد تاییدیه ندارند
چای هل نیوشا در سایت www.tea24.ir موجود می باشد و می توانید آن ها را تهیه نمایید.